Wp Romka. Fajny adres co?

Kuchnia francuska

Kuchnia francuska – każdy szef kuchni musi ją znać. Bo to podstawa, bardzo istotna baza. Uczy różnych technik gotowania, łączenia składników, sposobu podawania potraw, jest matką wielu innych kuchni. Nie wiem, czy jest w Europie chociaż jedna kuchnia…Kuchnia francuska – każdy szef kuchni musi ją znać. Bo to podstawa, bardzo istotna baza. Uczy różnych technik gotowania, łączenia składników, sposobu podawania potraw, jest matką wielu innych kuchni. Nie wiem, czy jest w Europie chociaż jedna kuchnia narodowa bez wpływów kuchni francuskiej. pad thai przepis

Kuchnia francuska do łatwych nie należy. Potrawy potrafią być skomplikowane, często są dobrym sprawdzianem umiejętności kulinarnych. Niektóre wymagają długiego czasu przygotowania, niektóre wymagają niesamowitej precyzji. Jednak jest dużo „leniwych” dań, które „robią się same”. Jak kurczak w winie (coq au vin), wołowina po bordosku (beauf de bordeaux), czy też po prowansalsku. Duża liczba potraw duszonych, na bazie wina.

Jest też zupa cebulowa. Najlepsza na świecie – z długo karmelizowaną cebulą, z białym winem i grzankami obficie posypanymi serem. To przykład banalnej kuchni francuskiej. Raptem parę składników! Jednak liczy się efekt. Są tarty – te słodkie i wytrawne (quiche). Jest crème brûlée, który ma wielu wiernych fanów.

Prawda jest taka, że w kuchni francuskiej każdy znajdzie coś dla siebie. Smaki są niesamowicie ze sobą skomponowane, ale nic dziwnego – stoi za tym wielopokoleniowa tradycja. pad thai przepis też jest ciekawie opisany temat Na ten temat napisali także na pad thai przepis Polecam również pad thai przepis Oprócz tego mogę jeszcze odesłać do: pad thai przepis – moim zdaniem są to całkiem pomocne materiały.

Dodaj komentarz