Wp Romka. Fajny adres co?

Kuchnia francuska – każdy szef kuchni musi ją znać. Bo to fundament, bardzo ważna baza. Uczy różnych technik gotowania, łączenia składników, sposobu podawania dań, jest matką wielu innych kuchni….Kuchnia francuska – każdy szef kuchni musi ją znać. Bo to fundament, bardzo ważna baza. Uczy różnych technik gotowania, łączenia składników, sposobu podawania dań, jest matką wielu innych kuchni. Nie wiem, czy jest w Europie chociaż jedna kuchnia narodowa bez naleciałości kuchni francuskiej. coq au vin przepis

Kuchnia francuska do prostych nie należy. Potrawy mogą być skomplikowane, często są dobrym testem umiejętności kulinarnych. Niektóre wymagają długiego czasu przygotowania, niektóre wymagają niesamowitej precyzji. Jednak jest sporo „leniwych” dań, które „robią się same”. Jak kurczak w winie (coq au vin), wołowina po bordosku (beauf de bordeaux), czy też po prowansalsku. Spora ilość dań duszonych, na bazie wina.

Jest także zupa cebulowa. Najlepsza na świecie – z długo karmelizowaną cebulą, z białym winem i grzankami obficie posypanymi serem. To przykład banalnej kuchni francuskiej. Raptem kilka składników! Jednak liczy się efekt. Są tarty – te słodkie i wytrawne (quiche). Jest crème brûlée, który ma wielu wielbicieli.

Prawda jest taka, że w kuchni francuskiej każdy znajdzie coś dla siebie. Smaki są niesamowicie ze sobą skomponowane, ale nic dziwnego – stoi za tym wielopokoleniowa tradycja. W temacie coq au vin przepis warto poczytać również pozostałe informacje. Warto rzucić okiem także na coq au vin przepis Podobny temat również coq au vin przepis Dodatkowe informacje znalazłem właśnie tutaj coq au vin przepis – polecam ten artykuł. Zdecydowanie jest warty przeczytania.

Dodaj komentarz